Corre

Corre

dissabte, 2 de novembre del 2013

Un article al diari el 9 esportiu parla de l'acció (2/11/2013)

El periodista especialitzat en atletisme, Xavier Agustí, publica un article a el 9 esportiu sobre el Run for charity coincidint amb la celebració de la marató de Nova York, i parla també del projecte Corre la marató de BCN amb mi, pels nens diabètics.

 'Run for charity'

Quan ara fa un any es va suspendre, a última hora i no sense polèmica, la marató de Nova York després del pas de l'huracà Sandy per la ciutat, milers de persones van voler sortir a córrer igualment diumenge en favor d'obres caritatives o per ajudar els damnificats per les conseqüències devastadores del cicló. El Central Park, a través de les xarxes socials, es va convertir en el punt de partida de les desenes de curses organitzades amb finalitats benèfiques. L'objectiu era fer els quilòmetres promesos a totes aquelles persones que havien fet donacions als maratonians. “Havia recaptat gairebé 4.000 dòlars a Austràlia en la lluita contra el càncer. Havia de córrer”, explicava una atleta arribada des de Sidney. És el que s'anomena Run for charity, tota una tradició instaurada inicialment en les curses organitzades en els països anglosaxons. Navegant pel web oficial de la marató de Nova York es poden descobrir desenes d'iniciatives, individuals o col·lectives, i amb tot detall de la quantitat dels dòlars recaptats. A Londres, una altra de les grans maratons mundials, s'hi poden trobar més d'una vuitantena d'accions solidàries, ja sigui per investigar tot tipus de malalties o en favor d'organitzacions d'abast mundial com ara Unicef, Oxfam i Amnistia Internacional.

A Catalunya també hi ha moltes curses vinculades a causes solidàries, però el funcionament és diferent. Normalment, una petita part del cost del dorsal es destina a aquestes iniciatives socials, ja siguin organitzacions de caràcter local o per a la investigació d'alguna malaltia. Els corredors, però, poques vegades acaben sabent ni la quantitat recaptada ni la utilitat d'aquests diners. D'exemples se'n podrien trobar molts i de ben variats. Així, la cursa d'El Corte Inglés cedeix els seus enormes mecanismes de difusió en favor de causes solidàries com ara la Fundació Ictus, aquest any, i la Fundació Banc dels Aliments, el 2012. 

La iniciativa que avui ens ocupa és de Miquel Pucurull, corredor popular, col·laborador ocasional d'aquest diari i una de les persones que més ha estudiat el fenomen de les curses en els últims anys al nostre país. Seguint el model de les grans curses internacionals, el popular fondista s'ha involucrat personalment en una acció solidària amb vista a la pròxima marató de Barcelona (16 de març). Pucurull, que ja haurà complert 75 anys el dia de la prova, correrà per recaptar fons per la recerca contra la diabetis infantil que s'està fent a l'hospital Sant Joan de Déu. El corredor explica la seva acció en aquest lloc web: http:corremaratoambmi.blogspot.com.es. El seu activisme ja l'ha portat a recaptar més de 1.000 euros en menys de dues setmanes. A més, ha aconseguit que Zurich, la multinacional patrocinadora de la marató, també col·labori per la causa i si s'arriba als 2.000 euros, objectiu perfectament a l'abast, en farà una aportació extra de 2.000 més. Tot i la seva afició tardana, Pucurull ja ha corregut 43 maratons, però de ben segur que aquesta serà la més especial. De fet, s'ha implicat en aquesta iniciativa perquè té una néta de 13 anys afectada per la diabetis infantil. Per tant, ha vist de ben a prop com els infants que la pateixen “estan condemnats a l'esclavitud de l'agulla que els manté en vida i a haver de controlar acuradament el que mengen i l'exercici que fan”, tal com explica en el seu bloc. Per això, i més en temps de retallades, fa aquesta crida: “Si hi col·labores, sigui quina sigui la teva aportació, correràs la marató de Barcelona 2014 amb mi, pels nens diabètics.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada